Dick Bos

Ik houd de zaken simpel

Van origine ben ik een IT-er, heb mijn HBO opleiding ruim dertig jaar geleden gehaald en ben de eerste jaren van mijn carrière ook ‘een echte techneut’ geweest. Al snel kreeg ik managementtaken, ik had snel overzicht en kon goed met mensen overweg.  Inmiddels ben ik al twintig jaar IT manager en doe dit nog steeds met heel veel plezier. Ik geef leiding aan een aantal IT teams en coach de engineers in hun professionele ontwikkeling.

Wat zijn mijn kwaliteiten?

·       Ik werk georganiseerd naar een doel

·       Als ik ergens achter sta ga ik er maximaal voor

·       Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel

·       Ik ben joviaal en maak makkelijk contact met mensen

·       Ik ben authentiek

·       Ik werk graag en makkelijk samen

·       Ik ben breed geïnteresseerd en standvastig


Het landde van mijn hoofd naar mijn hart

Ik ben van kinds af aan lid geweest van een Gereformeerde Kerk, in die tijd heb ik ook veel bijbels onderwijs gehad en zo heel veel geleerd over de bijbel. In die gemeente heb ik ook veel taken op me genomen. Ik ben een groot aantal jaren leider geweest van jeugdclubs en -kampen en heb daarin mogen bijdragen aan de (christelijke) ontwikkeling van tieners. Ook ben ik voorzitter van het jeugdwerk geweest, in die rol gaf ik sturing aan het volledige jongerenwerk binnen de kerk. Als jeugdouderling heb ik ook een aantal jaren jongerenpastoraat gedaan. Later heb ik een aantal periodes als ouderling in de kerkenraad gezeten. In die periode heb ik onder anderen een nieuw concept voor de wijkteams (waaronder oa het pastoraat valt) opgezet en ingevoerd.

Rond mijn veertigste werd ik lid van een evangelische gemeente en ontdekte ik dat Jezus écht leeft. Het landde van mijn hoofd naar mijn hart: wat een openbaring, wat een verrijking! 

Ik wist veel van de bijbel, van God, van Jezus, van de Heilige Geest en kende alle verhalen uit mijn hoofd. Maar toen begon Hij tot mij te spreken, mij te bemoedigen, mij te helpen, mij de weg te wijzen. Wat een rijk leven als je met Hem op mag lopen. Daarvan wil ik getuigen en andere mensen helpen. In mijn rol als kringleider heb ik dat mogen toepassen, maar ik heb er ook over gepreekt. Op dit moment houd ik me bezig met het begeleiden van de kringleiders binnen onze huidige gemeente, om hen te helpen waar nodig een volgende stap te zetten met de bijbelkringen.