Maarten van Barneveld

Het was een reis van mijn hoofd naar mijn hart

Van origine kom ik uit het onderwijs. Ik heb jarenlang als (interim-) directeur gewerkt op verschillende basisscholen. Na ruim 25 jaar heb ik een overstap gemaakt naar de kerk en ben enkele jaren gemeenteleider/pastor geweest. In die tijd heb ik meer oog gekregen voor de menselijke interactie binnen organisaties.

Nog steeds ben ik in mijn kerkelijke gemeente verantwoordelijk voor de gemeentezorg, maar ik heb ook nieuwe dingen opgepakt. Als schooldirecteur was ik nogal taakgericht en voelde ik emotie niet zo goed aan. Dat is veranderd in de periode dat ik als pastor/gemeenteleider werkzaam was. Een aantal gebeurtenissen hebben mij aangezet tot een traject van persoonlijke coaching. Dit heeft me veel vrijheid en ruimte gegeven. Het was een reis van mijn hoofd naar mijn hart. Het was voor mij zo leerzaam dat ik gemotiveerd raakte om zelf daarin een opleiding te volgen. 


Ik denk in kansen

In de opleiding ‘integratief coach’ heb ik vaardigheden ontwikkeld die ik kan gebruiken voor zowel individuele coaching als coaching van groepen. Naast mijn huidige werk ben ik een coachpraktijk gestart. Ik wil gericht zijn op de gevoelens en behoeftes van anderen. Ik kan goed luisteren en ook doorpakken als dat nodig is. Ik denk in kansen en wil andere mensen graag in hun kracht zetten. 

Ook houd ik me bezig met het begeleiden van evaluatiegesprekken in kerken en geef ik adviezen om de onderlinge samenwerking binnen de gemeenteleiding te bevorderen.

Wat kun je in de praktijk van mij verwachten?

Een flexibele, daadkrachtige coach met een hart voor mensen

Een verbinder die mensen bij elkaar brengt

Een bouwer en motivator met een transparante manier van werken

Een leider die mensen in hun waarde laat door hen verantwoordelijkheden te geven 

Mijn verlangen is dat ik steeds meer op Jezus ga lijken. Hij is de bron waarop ik aangesloten ben en waar ik mijn kracht uit put. Van die bron wil ik uitdelen.