Saskia Bos

Kracht zonder macht

Als IT-manager op directieniveau heb ik tal van grote reorganisaties en veranderingen begeleid. Na twintig jaar dit werk gedaan te hebben besefte ik in een moment van reflectie dat ik gevangen zat in een systeem waar ego en macht de belangrijkste drijfveren waren om met elkaar om te gaan. Vaak met vernietigende effecten zoals burn-out, stress, wrok en apathie. De gevolgen zag ik om me heen en heb ik zelf ook lijfelijk ervaren. Dit bracht bij mij het verlangen teweeg om een beweging te creëren van mensen die, net als ik, op een andere manier met elkaar en met hun omgeving om willen gaan. En om organisaties te scheppen die vrij zijn van intriges, bureaucratie en interne strijd. Kracht zonder macht!


Ik ben toegankelijk en scherp, weet mensen vaak in één gesprek te raken. Door mezelf open en kwetsbaar op te stellen zeg ik wat er gezegd moet worden. Groepen begeleid ik op een pragmatische manier en altijd met het resultaat voor de organisatie in beeld. Vanuit mijn ervaring als manager heb ik me drie jaar geleden gespecialiseerd in het begeleiden van individuele leiders en leiderschapsteams.Mijn kernwoorden zijn authentiek, luisteren, slim, scherp, moedig, verbindend, creatief, humor, gestructureerd en helpen.Ik weet wie ik ben

Ik ben op latere leeftijd tot geloof gekomen. Dat heeft me veel gekost, maar ik heb er ook honderdmaal zoveel voor terug gekregen. Ik heb een diepe en levende relatie opgebouwd met Jezus en de Vader. In die relatie ontvang ik vaak de bevestiging over wie ik ben. Geliefd! Een dochter van God en vertegenwoordiger van de Hemel! 

Dat besef zakt steeds dieper door van mijn denken naar mijn hart. Het gaat niet om wat je doet. Niet om wat mensen van je vinden en ook niet om wat je bezit. Als je het van die zaken moet hebben, ben je altijd je best aan het doen, hard aan het werk, anderen aan het pleasen en word je ook vaak teleurgesteld.

Ik weet wie ik ben. Geliefd door Hem, Zijn dochter. Dat geeft mij rust en daardoor voel ik me sterk en krachtig, ondanks de stormen waar ik gedurende mijn leven in beland. Dat zorgt er ook voor dat ik vrij ben om van mensen te houden en met mensen te werken zonder terug te verwachten dat anderen mijn verlangens invullen. Dat leven en die rust gun ik iedereen.